Sports Βusiness

Ίντερ Μαϊάμι: Πολύ κοντά σε συμφωνία ύψους 1 δισ. για το γήπεδο!

Ίντερ Μαϊάμι: Πολύ κοντά σε συμφωνία ύψους 1 δισ. για το γήπεδο!

Μια ψήφο μακριά βρίσκεται η οριστικοποίηση του deal για το στάδιο της Ίντερ Μαϊάμι.

Σχετικά Άρθρα

Η Ίντερ Μαϊάμι και η πόλη ήρθαν σε μια συμφωνία για ένα έργο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εκ νέου ανάπτυξη του γηπέδου γκολφ Melreese και του Country Club σε στάδιο και γύρω εμπορική περιοχή. Το deal, το οποίο έχει την υποστήριξη του δημάρχου Φράνσις Σουάρες, πρέπει τώρα να υποβληθεί σε ψηφοφορία της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Το έργο έχει σχεδιαστεί γύρω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου 27.000 θέσεων και θα περιλαμβάνει επίσης ένα εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο και ένα πάρκο. Ο ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού ποσοστού της ομάδας, Χόρχε Μας, είχε τονίσει το 2018 ότι η ομάδα θα επωμιζόταν το κόστος της γης, που υπολογίζεται στα 35 εκατομμύρια δολάρια, και πως η πόλη θα λάμβανε έσοδα από τις λειτουργίες της.

NINTCHDBPICT000560000992-1.jpg

Η ομάδα παίζει επί του παρόντος αγωνίζεται στο στάδιο «DRV PNK» στο Φορτ Λόντερντεϊλ, το οποίο ο Μας είπε ότι θα φιλοξενήσει μια δεύτερη ομάδα και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως προπονητικό κέντρο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο ίδιος μαζί με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ επένδυσαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του γηπέδου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ομάδα ήρθε σε μια χορηγική συμφωνία 150 εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρία ακινήτων Ares Management. Τα κεφάλαια συνδέθηκαν με την εξαγορά του προηγούμενου μήνα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Softbank Masayoshi Son και του Διευθύνοντος Συμβούλου της International Marcelo Claure, οι οποίοι κατείχαν συλλογικά περίπου το 48% της ομάδας. Επιπλέον τη στιγμή της εξαγοράς του ο σύλλογος αποτιμήθηκε περίπου από 600 έως 650 εκατομμύρια!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0